Asistenta Semnatura Electronica

Incepand cu 25 iulie 2011 contribuabilii vor avea obligatia de a depune Declaratiile Fiscale numai on-line. Pentru a putea face acest lucru, este necesara obtinerea unui certificat digital calificat pentru semnatura electronica. Certificatul digital calificat pentru semnatura electronica se obtine de la unul din cei trei furnizori de servicii de certificare acreditati in conditiile Legii nr. 455/2001 privind semnatura electronica. Lista furnizorilor se gaseste pe site-ul Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale, www.mcsi.ro, sectiunea Registrul furnizorilor de servicii de certificare, sau pe www.anaf.ro. Este vorba de firmele CertSIGN, TransSped si DigiSign.

Certificatul digital calificat asigura "identitatea virtuala" a posesorului si permite crearea de semnatura electronica cu valoare legala. Aceasta permite identificarea fara echivoc, în baza garantarii integritatii, autenticitatii şi nerepudierii mesajelor şi documentelor electronice.

Daca deja ati obtinut kitul cu semnatura electronica de la unul dintre cei trei furnizori acreditati si intampinati dificultati cu instalarea sau utilizarea acesteia, serviciul nostru de Asistenta Semnatura Electronica va sta la dispozitie!

Indiferent daca sunteti din Bucuresti sau din provincie, va putem asigura suportul de care aveti nevoie prin acces Remote (de la distanta, cu ajutorul unor programe specializate), direct pe calculatorul de pe care se vor trimite declaratiile ANAF, sau ne putem deplasa la sediul dvs din Bucuresti-Ilfov, pentru efectuarea urmatoarelor operatiuni:

  • Instalare/reinstalare semnatura electronica pe calculatoarele/laptopurile de pe care veti depune declaratiile fiscale
  • Asistenta si instruire in utlizare pentru semnarea oricarui tip de fisier
  • Asistenta si instruire in depunerea on-line a declaratiilor fiscale pe portalul www.anaf.ro si www.e-guvernare.ro
  • Validare si verificare recipisa dupa transmitere on-line

Atentie! Ultimele declaratii care se vor depune la ghiseu vor fi cele aferente lunii iunie, cu termen de declarare 25 iulie 2011.

Cu un singur certificat puteti semna declaratiile fiscale pentru mai multi contribuabili. In cazul in care sunt mai multi angajati pentru semnarea electronica a declaratiilor fiscale, pentru fiecare angajat se obtine un certificat digital propriu.

Cat costa asistenta?

  • Instalare si instruire utilizare semnatura electronica la sediul dvs in Bucuresti - 25 Euro + TVA;
  • Instalare si instruire utilizare semnatura electronica de la distanta, cu ajutorul unor programe specializate - 12.5 Euro + TVA (util celor din provincie);

Preturile sunt cu caracter orientativ. Se poate intampla sa fie nevoie de lucrari premergatoare instalarii semnaturii (functionarea necorespunzatoare a calculatorului, incompatibilitate cu controllerul USB de pe placa de baza, etc). Aceste servicii suplimentare pot modifica costul final al lucrarii.

Toate serviciile sunt efectuate in baza unui contract incheiat intre parti.

Servicii

CertSIGN

Se obtine fie direct la sediul CERTSIGN din str. Vasile Lascar nr. 31, sau prin reteaua de de banci partenere BRD - lista de sucursale autorizate, RAIFFEISEN BANK - lista de sucursale autorizate si APLHA BANK. Pret: 47 EUR fara TVA

DigiSIGN

Se poate obtine la sediul DIGISIGN din strada Str. Virgil Madgearu, nr.2-6, Sector 1, Bucuresti sau prin BANCA TRANSILVANIA - in urmatoarele sucursale Pret: 47 EUR fara TVA

TransSped

Trans Sped se afla pe str. Despot Voda Numarul 38, Sector 2, Bucuresti. Se poate obtine si prin orice sucursala BCR la un pret de 41.58 EUR fara TVA, pret pentru clientii bancii ce contine discount 23%